Maak kennis met Esseph H.O.
De hoofdactiviteiten van Esseph is het ontwikkelen, produceren en verkopen van dameskleding. De specialisatie en know-how ligt in het samenstellen van modecollecties voor het Plus Size segment onder de labels Magna en Maelle. Dit wordt gerealiseerd door een hecht team van vakmensen vanuit de confectie-atelier in Amsterdam


Hoe het is begonnen

Esseph is een familiebedrijf en begon in 1978 als detaillist met het verkopen van kleding en mode accessoires. Het beperkte aanbod van leveranciers en de lange levertijden leidde er o.a. aan toe dat de toenemende vraag niet optimaal en naar tevredenheid kon worden vervuld. Er werd besloten om op kleine schaal kleding zelf te vervaardigen. Al snel bleek het lokaal produceren succesvol en groeide het bedrijf in korte tijd uit tot een volwaardig productiebedrijf.

Naarmate het Esseph team completer werd en de productiecapaciteit omhoog ging werden ook de groothandelsactiviteiten opgezet. De snelle levertijd en een goede prijs-kwaliteitsverhouding zorgde ervoor dat Esseph een solide partner kon worden voor vele Nederlandse en Europese detaillisten. Esseph ontwikkelde door de jaren steeds meer know-how in het textielproces. De combinatie van expertise, flexibiliteit en ondernemerschap van een familiebedrijf, heeft het mogelijk gemaakt om het onderscheidend vermogen van Esseph te realiseren.

Made in NL

In de loop der jaren heeft Esseph kinder-, dames- en herenkleding geproduceerd en werden daarnaast ook vele “private label” opdrachten uitgevoerd. Door de opkomende lage lonen landen en de opheffing van vele exportbeperkingen onderging Esseph in de jaren ’90 hevige concurrentie vanuit o.a. China. Eind jaren ’90 specialiseerde het bedrijf zich volledig in het produceren en verkopen van “Plus Size” kleding. De grote maten industrie was een opkomende niche waarin Esseph zich met het eigen merk Magna in 2000 wilde profileren als betaalbare grote maten label “made in NL”. In 2014 werd een tweede merk gelanceerd onder de naam Maelle.

 
De Toekomst & Visie van Esseph
Het lokaal produceren, de snelle levertijden, een goede prijs- kwaliteitsverhouding en de specialisatie in de “Plus Size” heeft Esseph de mogelijkheid gegeven om een sterk fundament op te bouwen binnen deze branch. Esseph heeft daarom ook als doel om met deze unieke werkwijze de detaillist en consument nog meer naar tevredenheid te leveren. De interne productie en snelle levering uit voorraad zijn een enorme sterkte van Esseph. De kracht en flexibiliteit van de onderneming om snel in te spelen op de wisselende trends in de modebranche maken het verder mogelijk om dit doel te verwezenlijken. Met de merken Magna en Maelle wilt Esseph haar netwerk nog verder uitbreiden in Nederland, Europa en de VS.
 
 
Benieuwd naar onze werkwijze?
KLIK HIER »